یک مطالعه جدید نشان می دهد که ورزش، حتی اگر در اواخر عمر انجام شود، می تواند اثرات پیری را کاهش دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ، یافتههای جدید نشان میدهد ورزش نه تنها باعث میشود جوانتر به نظر برسید، بلکه در سطح اپی ژنتیکی نیز جوانتر به نظر میرسید. در حال حاضر، مزایای ورزش به خوبی ثابت شده است، که شامل افزایش قدرت استخوانها و عضلات، بهبود تحرک و استقامت، و کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت و فشار خون بالا است.
به گزارش ساینس دیلی،محققان دانشگاه آرکانزاس مشاهده کردند هنگامی که موشهای ۲ ساله پس از دو ماه دویدن با چرخ وزنی، علیرغم اینکه هیچ آموزش قبلی نداشتند، مورد مطالعه قرار گرفتند، مشخص شد که سن اپی ژنتیکی موشها هشت هفته کمتر از موشهای کمتحرک همسن بود.
علم پشت این موضوع، اگرچه پیچیده است، اما عمدتاً به یک فرآیند بیولوژیکی به نام متیلاسیون DNA وابسته است. محققان متیلاسیون را به عنوان فرآیندی توصیف میکنند که در آن دستههایی از اتمها، به نام گروههای متیل، خود را به خارج از ژنها میچسبانند و احتمال روشن شدن ژنها را کم و بیش افزایش میدهند و پروتئینهای خاصی تولید میکنند.
با افزایش سن بدن، متیلاسیون DNA یا حتی هایپرمتیلاسیون در مکانهای پروموتر روی ژنهای ماهیچه افزایش مییابد.
«کوین موراک»، سرپرست تیم تحقیق، توضیح داد: «تغییرات متیلاسیون DNA در طول عمر به شکلی سیستماتیک اتفاق میافتد، تا جایی که میتوانید DNA یک فرد را از یک نمونه بافتی مشخص نگاه کنید و با دقت مناسب سن تقویمی آنها را پیشبینی کنید.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
هرگز در دوره مصرف آنتی بیوتیک ها از میوه گریپ فروت استفاده نکنید. ترکیبات موجود در داروهای آنتی بیوتیکی با محصولات غذایی فیبردار تداخل پیدا خواهند کرد و باعث آسیب وارد کردن به روده های ما خواهند شد. در دوره مصرف داروهای آنتی بیوتیکی باید برخی پرهیزات غذایی را در نظر بگیرید. در ادامه به راهنمایی های پزشکی در این رابطه اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید.
فیبر نمیتواند توسط بدن هضم شود، اما باکتریهای روده میتوانند این کار را انجام بدهند. همین هضم کردن فیبرها به رشد باکتریهای سالم در روده کمک میکند. درنتیجه، فیبر میتواند به بازگرداندن باکتریهای سالم روده پس از پایان دوره مصرف آنتیبیوتیک ها کمک کند. مواد غذایی سرشار از فیبر عبارتاند از غلات سبوسدار (نان کامل، برنج قهوهای)، مغزهای خام، دانهها، لوبیاها، عدس، انواع توتها، کلم بروکلی، نخود فرنگی، موز و کنگر فرنگی. مطالعات علمی نشان دادهاند که مواد غذایی حاوی فیبر غذایی نهتنها به رشد باکتریهای سالم در روده کمک میکنند، بلکه میتوانند رشد بعضی از باکتریهای مضر را هم در روده کاهش بدهند.
با این حال، فیبر غذایی میتواند سرعت تخلیه معده را کمتر کند و درنتیجه سرعت جذب داروها را هم پایین بیاورد. بنابراین، بعضی از پزشکان توصیه میکنند که در طول دوره مصرف آنتیبیوتیکها موقتا از مصرف مواد غذایی غنی از فیبر خودداری کنید و پس از پایان دوره استفاده از این داروها، استفاده از مواد غذایی غنی از فیبر را افزایش بدهید. مواد غذایی تخمیرشده بعضی از مواد غذایی میتوانند به بازگرداندن باکتریهای سالم به روده پس از آسیبدیدگیهایی که بهخاطر مصرف آنتیبیوتیکها ایجاد میشوند، کمک کنند. مواد غذایی تخمیرشده، یکی از همین موارد هستند که بهواسطه میکروبها بهوجود میآیند.
بعضی از گزینههای تخمیری مفید عبارتاند از ماستها، پنیر و کلم ترشی. این مواد غذایی حاوی مجموعهای از گونههای باکتریایی سالم مانند Lactobacilli هستند و پس از پایان دوره استفاده از آنتیبیوتیکها میتوانند تعادل لازم را به میکروبیوم روده بازگردانند. مطالعات علمی نشان دادهاند افرادی که میزان زیادی ماست یا شیر تخمیرشده میخورند، دارای سطح بالاتری از باکتری Lactobacilli در رودههایشان هستند. بهعلاوه، میزان باکتریهای بیماریزا مانند Enterobacteria و Bilophila wadsworthia نیز در روده این افراد کمتر است. محققان میگویند که شیر سویای تخمیرشده نیز دارای اثرات مشابهی است و میتواند به رشد باکتریهای سالم مانند Bifidobacteria در روده کمک کند. بنابراین یافتههای مهم، خوردن مواد غذایی تخمیرشده میتواند به ارتقای سلامت روده پس از مصرف آنتیبیوتیکها کمک برساند. بعضی از مطالعات نیز نشان میدهند که مصرف مواد غذایی تخمیرشده در طول دوره استفاده از آنتیبیوتیکها نیز مفید است. بهگفته محققان، ماست عادی یا ماست حاوی پروبیوتیک میتواند احتمال مبتلا شدن به اسهال را در دوره مصرف آنتیبیوتیکها کاهش بدهد.
کدام مواد غذایی، اثربخشی آنتیبیوتیکها را کاهش میدهند؟
با اینکه خوردن بعضی از مواد غذایی در طول دوره مصرف آنتیبیوتیکها و پس از آن مفید است، بعضی از مواد غذایی نیز واقعا در این دورهها مضر هستند. بهعنوان مثال، بعضی از مطالعات نشان میدهند که مصرف گریپفروت و آب گریپفروت در طول دوره استفاده از آنتیبیوتیکها میتواند مضر باشد. دلیلش این است که بسیاری از داروها ازجمله آنتیبیوتیکها توسط آنزیم خاصی بهنام cytochrome P۴۵۰ در بدن تجزیه میشوند، درحالی که آب گریپ فروت یا خود گریپفروت میتوانند از تجزیه این داروها در بدن جلوگیری کنند. مواد غذایی حاوی کلسیم نیز میتوانند بر جذب آنتیبیوتیکها تاثیر بگذارند. بعضی از مطالعات در همین زمینه نشان دادهاند که مواد غذایی حاوی کلسیم این توانایی را دارند که جذب بعضی از آنتیبیوتیکها مانند ciprofloxacin و gatifloxacin را ضعیف کنند. با اینحال، مطالعات دیگری هم نشان دادهاند که بعضی از مواد غذایی حاوی کلسیم مانند ماست دارای چنین اثر مهارکنندهای برای آنتیبیوتیکها نیستند.
منبع: سلامتیسم
حدود 40 تریلیون باکتری در بدن وجود دارد که بیشتر آنها در روده یافت می شوند. در مجموع آنها به عنوان میکروبیوم روده شناخته می شوند و برای حفظ سلامت کلی بسیار مهم هستند. با این حال، انواع خاصی از باکتری ها در روده نیز می توانند در بسیاری از بیماری ها نقش داشته باشند.
عوامل زیادی از جمله مواد غذایی مصرفی می توانند بر نوع باکتری های موجود در دستگاه گوارش تاثیر بگذارند. به گزارش هلث لاین، در اینجا چند روش مبتنی بر علم برای بهبود باکتری های روده وجود دارد.
دندان های عقل تحت تاثیر دندان های آسیاب سوم در پشت دهان هستند که فضای کافی برای رویش یا رشد طبیعی ندارند. دندان عقل به عنوان آخرین دندان بالغی در دهان رشد می کنند. اکثر افراد چهار دندان عقل دو دندان در بالا و دو دندان در پایین در پشت دهان دارند.
دندان های عقل نهفته می توانند منجر به بروز درد، آسیب به سایر دندان ها و بروز مشکلات دندانی شوند. در برخی موارد دندان عقل نهفته ممکن است هیچ مشکل ظاهری یا فوری ایجاد نکند، اما از آنجا که تمیز کردن آنها سخت است نسبت به سایر دندان ها در برابر پوسیدگی و بیماری های مربوط به لثه آسیب پذیرتر است.
به طور معمول درد و سایر عوارض باعث کشیدن یا جراحی دندان عقل می شود. برخی از دندانپزشکان و جراحان فک و دهان نیز توصیه می کنند دندان عقل نهفته بدون هیچ علائمی را باید برای جلوگیری از بروز مشکلات در آینده خارج کرد.
ادامه مطلب ...
بر اساس آمار و ارقام، تقریباً نیمی از بزرگسالان آمریکایی هر سال تلاش میکنند وزن خود را کاهش دهند. یکی از بهترین راهها برای کاهش وزن، تغییر رژیم غذایی است. با این حال، تعداد زیاد برنامههای غذایی موجود ممکن است شما را سردرگم و شروع کار را برایتان دشوار کنند، چون مطمئن نیستید که کدام یک از آنها مناسبتر، پایدارتر و مؤثرتر است.
هدف برخی از رژیمها کاهش اشتها و طبعاً کاهش مصرف غذاست! در حالی که در برخی برنامههای غذایی توصیه میشود مصرف کالری، کربوهیدرات و چربی را محدود کنید. رعایت یک رژیم غذایی سالم علاوه بر کاهش وزن، مزایای دیگری دارد که در حفظ و ارتقای سلامت شما نقش دارند. با این رژیمها آشنا شوید:
رژیمهای گیاهی
در این رژیم، مصرف گوشت و محصولات حیوانی محدود میشود و بدین وسیله کالری دریافتی کاهش مییابد و شما شاهد کاهش وزن نیز خواهید بود. این رژیم معمولاً شما را به مصرف میوهها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل تشویق میکند و افراد باید مصرف پروتئین و محصولات حیوانی را کاهش دهند و برای تأمین نیاز بدن از جایگزینهای گیاهی استفاده کنند.
رژیم مدیترانهای
در این رژیم غذایی، مصرف میوه، سبزیجات، ماهی و روغنهای سالم در مقادیر بالا توصیه میشود و باید از مصرف غذاهای فرآوریشده اجتناب کنید. جالب است بدانید مقصود از طراحی رژیم مدیترانهای، کاهش وزن نیست! اما مطالعات نشان میدهد که با رعایت این برنامه غذایی و محدود کردن کالری دریافتی، افراد میتوانند وزن خود را کاهش دهند.
رژیم کم کربوهیدرات
مصرف کربوهیدرات در این رژیم محدود میشود و جسم از این طریق ترغیب میشود تا از چربیهای بدن به عنوان سوخت استفاده کند. در رژیمهای کم کربوهیدرات، مصرف کربوهیدرات محدود شده و در مقابل، مصرف پروتئین و چربی افزایش مییابد. در این رژیم غذایی معمولاً پروتئین بیشتری نسبت به رژیمهای کم چرب مصرف میشود که این پروتئینها در کاهش اشتها، افزایش متابولیسم و حفظ توده عضلانی مؤثرند.
این رژیم غذایی به کاهش وزن کمک میکند و مزایای بسیاری برای سلامتی به همراه دارد.
رژیم کمچرب
در رژیمهای کم چرب مصرف چربی به شدت محدود میشود، زیرا طرفداران این رژیم بر این باورند که چربی حدوداً دو برابر بیشتر از دو درشت مغذی دیگر (پروتئین و کربوهیدرات) دارای کالری است.
در رژیمهای غذایی بسیار کم چرب که کمتر از ۱۰ درصد چربی دارند، تقریباً ۸۰ درصد کالری روزانه به واسطه کربوهیدراتها و ۱۰ درصد باقیمانده توسط پروتئینها تشکیل میشود. این رژیم، همانند رژیم گیاهیست و مصرف گوشت و محصولات حیوانی در آن محدود است.
منبع: خبرآنلاین